Arrangementen

Wandelen over de Eifelsteig

De Eifelsteig begint in Kornelimünster, vlak onder Aachen, en eindigt in de prachtige stad Trier. De totale lengte van deze wandeltrektocht is ruim 310 kilometer.  Je kunt de trektocht natuurlijk in één keer wandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om de route in drie delen van een week te wandelen. Overigens kun je altijd ergens een rustdag inlassen

De meeste gelopen indeling is die in 17 dagen. Wil je minder lange etappes lopen dan kun je de tocht ook lopen in kortere etappes. De trektocht wordt dan 24 dagen. Bij de 24-daagse variant eindigen meerdere etappes op plaatsen waar geen accommodatie is en zijn er transfers nodig. Hiervoor kunnen bijkomende kosten gelden.

Eifelsteig onderweg

Rustplek in het bos

Heb je minder tijd, dan kun je er voor kiezen om de hele Eifelsteig op te delen in 3 etappes van een week (7 dagen/6 nachten).

Hele trektocht:

Trektocht in delen:

Om het helemaal volledig te maken: je kunt ook een combinatie maken van de korte en lange etappes (met een minimum van 5 nachten).

Al deze arrangementen kun je boeken bij Travellers Wandelvakanties, een kleinschalige specialist in wandelvakanties.

Kosten 2017:

  • Eifelsteig 17 dagen: € 1045,- p.p.
  • Eifelsteig 24 dagen: v.a. € 1550,- p.p.
  • Eifelsteig Noord: € 420,- p.p.
  • Eifelsteig Midden: € 435,- p.p.
  • Eifelsteig Zuid: € 435,- p.p.

Inbegrepen:
het geboekte aantal dagen/nachten op basis van logies, ontbijt en lunchpakket in een 2-persoonskamer met eigen sanitair (behalve als je in Kloster Himmerod overnacht), vervoer van bagage, Duitstalige routebeschrijvingen en kaartmateriaal. De gids die je meekrijgt is als beste beoordeeld door wandelaars die de trektocht liepen!

Niet inbegrepen:
overige maaltijden, verzekeringen en reis heen er terug naar de Eifel, € 15,- boekingskosten, € 9,- STO-reisgarantie.

Je kunt ook een afwijkend aantal etappes lopen (minimaal 5 nachten). Dan kunnen er extra kosten bijkomen voor transfers.

Op de kaart hieronder vind je de route. Als je inzoomt kun je meer details bekijken.


Eifelsteig weergeven op een grotere kaart

 

Je kunt de informatie van deze site hieronder delen via Facebook of Twitter