Eifelsteig september 2013

Reactie van 2 wandelaars:

Deze keer hebben we 4 dagen het middendeel van de Eifelsteig gewandeld, van 19 t/m 22 september. We zijn begonnen in Blankenheim en op 22 sept geëindigd in Daun.
Woensdag 18 sept hebben we gebruikt om te reizen. Eerst met de auto naar Daun, daar de auto geparkeerd bij het busstation, en vandaar met de bus naar Leudersdorf, in 1,5 uur, maar wel leuk, want je komt door veel kleine plaatsjes, waar je de volgende dagen ook weer door heen wandelt.
In Leudersdorf hadden we een uitstekend onderkomen bij Frau Maria Leiff. Zij kookte ook voor ons omdat er in Leudersdorf verder geen eetgelegenheid was. De volgende dag bracht ze ons naar Blankenheim. We hadden ervoor gekozen om in Leudersdorf te overnachten , en niet in Mirbach, omdat we de tocht van Mirbach naar Hillesheim wat ver vonden,26 km. , maar uiteindelijk was Blankenheim-Leudersdorf ook bijna 26 km., maar niet zwaar. Leudersdorf-Hillesheim was toen natuurlijk een peulenschil!
Dag 3 was een pittige, want vooral de kilometers rond Gerolstein vonden we behoorlijk zwaar. Als je denkt we zijn er bijna, is het rond Gerolstein nog behoorlijk klimmen en dalen, wel prachtig.
Maar ondanks dat hebben we weer genoten, goed wandelweer, goede onderkomens. En waar we ons iedere keer weer over verbazen, is de duidelijke bewegwijzering van de route, zodat je deze kunt lopen zonder kaart of boekje. Geweldig.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.